Известие

Collapse
No announcement yet.

марка, модел термостат за 166 2,4 JTD 136 к.с.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колеги, аз смених моя термостат марка BERTH, малко съм пиян не знам дали го изписах правилно но , откакто съм с него стрелката не мърда от 90 градуса, а за датчика взех от стария. Иначе го купих за 60лв.
    Alfa 166jtd,1999

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
      С каква печка си ,зная че е извън темата , но и аз понякога се замислям за нещо подобно - защото е ужас да минавам по 5 6 км докато започне да духа топличко в големи студове.....
      Печката е Webasto,така взех колата от Германия,оборудвана с печка.Изключително съм доволен от това безценно устройство,в момента, тъй като не работи още повече оценявам какво удобство е и колко е полезна за удължаване живота на двигателя.Трябва да ви кажа че тя се грижи през зимата мотора на машината да е винаги в работна температура,и въобще от както я ползвам, вече не си представям колата без нея.Дано скоро да успея да я поправя.

---------- Post added at 11:01 ---------- Previous post was at 10:58 ----------

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
      С каква печка си ,зная че е извън темата , но и аз понякога се замислям за нещо подобно - защото е ужас да минавам по 5 6 км докато започне да духа топличко в големи студове.....
      Първоначално публикувано от Megadet Покажи съобщение
      Колеги, аз смених моя термостат марка BERTH, малко съм пиян не знам дали го изписах правилно но , откакто съм с него стрелката не мърда от 90 градуса, а за датчика взех от стария. Иначе го купих за 60лв.
      Колега и аз съм на път да сложа BEHR на моята,а иначе HP-то бачка добре

Comment

Първоначално публикувано от danchev63 Покажи съобщение
        Колега, гледам че в axm.com за 136коня ги продават точно такива без датчик. Предполагам, че ако е здрав твоя датчик нетрябва да е проблем да сложиш него.На снимката имаше място с резба за датчика така, че явно няма проблем да се добави. За марката няма да съм полезен защото нямам опит с марките- не съм сменял термостат.
        Аз точно такъв си взех без датчик от ахм преместих моя и сега кове 90гр.Със стария седеше на 50-60гр.
        156 TI 1.9 140hp

Comment

Да посъживя малко темата напоследък все гледам какво се случва със стрелката за температурата. Значи термостата съм го сменял преди година и нещо като загрее колата си стои една идея под 90 градуса и не мърда оттам, обаче ми направи впечатление днес като беше студена някъде на 60 градуса беше топъл и маркуча към радиатора.
          Всъшност термостата трябва ли да затваря изцяло този кръг докато е студен мотора или само го ограничава до известна степен. Мисля си че нещо не е нормално толкова бавно да ми загрява колата.
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

Не го затваря херметически.Моята напоследък загрява около 15-та минута до 90 гр.
            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Моята малко по бавно. Приемам тогава че термостата си е изправен
              Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

зависи и от скоростта, щом достига до 90гр. и после не мърда, значи е ОК

Comment

За много години колеги !
                  При мен стрелката играе около 70-80 градуса, повечето време с около 70 и предполагам че и моя термостат е за смяна ?
                  Колко е спешно сменянето му и какво ще стане ако продължа да я карам така колата ?
                  Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000

Comment

Слабо парно и повишен разход
                    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

просто си с термоса който е добре за лятото това е то, както си идват от италия. карай си така нищо и няма
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Това за парното го усещам и сега, главно по мрънкането на жената че все и е студено
                        За разхода има ли някакви конкретни числа или при всеки е различно ?

Comment

Различно е.Едни твърдят че не се повишавал,други че не намалявал...
                          Аз твърдя че намалява поне с литър зимата.
                          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Ясно колега и мерси за инфото, при първа възможност ще го сменя.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                              Различно е.Едни твърдят че не се повишавал,други че не намалявал...
                              Аз твърдя че намалява поне с литър зимата.
                              Моят намаля със сигурност.

Comment

Разхода задължително трябва да намалее Нали се търси оптимално изгаряне на горивото в двигателя Ако това се случваше при ниска температура термостатите щяха да са настроени примерно на 60градуса
                                ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Working...
                                X